Cointreau Caipirinha

OLD FASHION GLASS, BUILD

A legenda szerint Sao Paulóban találták ki, 1918-ban, és eredetileg fokhagymával, mézzel és rummal készítették, a spanyol nátha elleni szerként, aztán valakinek eszébe jutott, hogy mi lenne, ha elhagyná belőle a fokhagymát és a mézet. Így az eredeti összetevők közül maradt a rum, valamint a lime, és a lime ízét kissé selymesebbé tegyék, került az italba a cukor.

A 2014-es vb ideje alatt a brazil bárokban igyekeztek Cachaca helyett az adott nemzetre jellemző itallal kihelyettesíteni, és bár a franciák nem jutottak sokáig a világbajnokságon, véleményem szerint az egyik legjobb változat a francia Cointreau-val készül:

o   4 fél lime (pohárban szétnyomva a szeleteket)

o   ¾ OZ cukorszirup

o   2 OZ Cointreau

o   tört jég 

caipirinha_scienceofdrinkcom.jpg